Grupp: Huvudforum

Safe at Sea - rafflande april att vänta

0
Ogilla!
0
Gilla!
2014-04-02 09:17:00

Ja, då är vi inne i april, en högintressant månad för oss Safe at Sea aktieägare.

BP

Triggern nummer 1 i april är att BP tredje veckan i april ska ta upp huruvida Safe at Sea ska få göra ”on site” test på någon eller några av BP:s nordsjöriggar. Se http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID_News=68648

BP skulle egentligen tagit upp ärendet i mars och inför beskedet att ärendet blivit framflyttat så var kursen uppe i närmare 28 kr. Kursen har alltså nu på en knapp månad nästan halverats.

Tidigare tester med BP har gått minst sagt bra, se exempelvis:

http://aktietorget.se/NewsItem.aspx?ID=67913

Safe at Sea:s BP kontakter är mycket positivt inställda till Rescuerunner så ett tillstånd för avgörande riggtest borde ges nu i april. När väl detta är gjort så är det svårt att se att BP skulle avhålla sig från att lägga en större order.

I säkerhetsorganisationerna runt plattformarna finns det över 120 st s.k. ERRV:er (Emergency Response and Rescue Vessels) och det arbetar mer än 3 000 personer i dessa säkerhetsorganisationer. Potentialen inom offshoreindustrin är med andra ord gigantisk.

En beställning på säg 20 Rescuerunners hade varit att betrakta som liten från BP:s sida men en jätteorder för Safe at Sea. Både direkt och indirekt då en order fungerar som en fantastisk referens såväl inom Offshorebranschen som utanför denna. Inom Offshore så används förresten en ”Best praxis” kutym vilket innebär att om BP anser att Rescuerunner är det bästa för livräddning vid oljerigg där det är mycket trångt under riggen så förväntas andra oljebolag följa efter.

Apropå order och verkan på aktiekurs, förra sommarens order på 9 st rescuerunners till Förenade Arabemiraten drog upp kursen 600 % så undra vad en hygglig BP order skulle göra med kursen ?

Persiska Viken

Vad gäller Persiska Viken så är mer att vänta därifrån. Safe at Sea har identifierat Persiska Viken som en ”key market ” och det finns ju både fler potentiella kunder i Förenade Arabemiraten, (sjöpolisen ex) samt ett antal andra länder som kan tänkas bli kunder. VD har varit i regionen tidigare i år och kommer åka ner igen nu inom kort så det bådar gott.

CE-Märkning

Denna ska vara klar senast i maj.

Andra order

Safe at Sea har hintat om att marknaderna i bl.a Norge, Frankrike , BeNeLux, Ryssland och England är på gång.

Försvar

Det verkar som de order som kommunicerades i december med ”snabbleverans” gick till någon/några försvarsmarknader och då det bara handlade om totalt 4 st så säger det sig själv att detta bör vara en första provbeställning. Angående försvar så är det ju så att inom Nato används enbart diesel som drivmedel och det är högprioterat för Safe at Sea att ta fram en dieselmotor i år.

Order Opti-Guard

Förra året förvärvades bolaget Optimum Yacht Care. Bolaget sysslar bl.a med bemanningstjänst och management för superyachter. Man har även en mycket spännande generalagentur worldwide för Opti-Guard som är ett högpresterande lackskydd. Man har i en flerårsperiod testat lackskyddet med utmärkta provresultat och broschyrmaterial är framtaget. VD har sagt att en av världens största yachtbyggare är intresserad av att lackskydda deras båtar och det hade ju varit en lansering som heter duga om man låt säga nu i vår tar hem denna initialjätteorder.

Summering

Tre raka kvartalsvinster har rapporterats, observationslistan är ett minne blott och de tre första kvartalen i år ska redan enligt uppgift vara fulltecknade produktionsmässigt.

Skulle tro att en kommande BP hype för upp kursen till åtminstone 25 kr närmsta veckorna. Får vi sedan ett formellt tillstånd av BP:s ledning slutet av april, ja då lär vi ha ett härligt Safe at Sea rally att se fram emot !

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.